Find billigste A-kasse

Find hurtigt

den billigste A-kasse

Vi sammenligner pris og andet
for ALLE A-kasser i Danmark

A-kasse - Forbrug af dagpengeret

Forbrug af dagpengeret

Aftalepartierne er enige om at forbrug af dagpenge fremover skal beregnes i timer frem for uger. Forbruget af dagpenge opgøres og afregnes fremover månedsvis, hvilket giver mulighed for at basere systemet på registeroplysninger.

I det nuværende system er dagpengeperioden 104 uger, og der forbruges en uge af dagpengeperioden, hvis der modtages dagpenge i ugen.

Find en billig A-kasse

se oversigt

Fremover vil dagpengeperioden være 3.848 timer (104 uger x 37 timer) i stedet for 104 uger. 15 timers ledighed vil medføre et forbrug på 15 timer i stedet for en hel uges dagpengeret (37 timer).

Ændringen vil stille en ledig, der fx arbejder fem dage fordelt på to uger, og en ledig, der arbejder fem dage i samme uge, ens i forhold til forbruget af dagpengeperioden. Samtidig medfører ændringen en større sammenhæng mellem den faktiske udbetaling af dagpenge og forbrug af ydelsesperioden.

I forbindelse med overgangen til et månedsbaseret acontosystem er aftalepartierne enige om at fastholde den nuværende bagatelgrænse (12 timer om måneden eller 37 timer hver tredje måned) for, hvornår divergerende oplysninger om den ledige kræver et yderligere eftersyn.

< Forrige | Indhold | Næste >


Denne side er senest ændret den 23. oktober 2015.

Mere om A-kasse medlemskab

Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet nogle af de spørgsmål vi modtager om A-kasse medlemskab.

Tværfagligt og fagligt afgrænsede a-kasser

Læs mere

Dagpengeret og udbetaling af dagpenge

Læs mere

Studerende og medlem af en A-kasse?

Læs mere

Hvad er mine rettigheder som dimittend?

Læs mere