- en guide til det danske arbejdsmarked
Arbejdstilsynets reaktionsmuligheder er nærmere beskrevet på https://at.dk/tilsyn/arbejdstilsynets-reaktioner-ved-et-tilsyn/
Arbejdstilsynet nedlægger forbud mod arbejde på byggeplads
Arbejdstilsynet besøgte en byggeplads, hvor arbejdet blev udført af udstationerede arbejdstagere fra Polen. De ansatte var beskæftiget med at bryde en gammel tagkonstruktion ned. Arbejdstilsynet vurderede, at arbejdet ikke blev udført sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt, fordi der blev arbejdet i op til ca. 7 meters højde, uden beskyttelse mod nedstyrtning. Heller ikke arbejdet inde på taget foregik forsvarligt: Der var åbne, uafskærmede huller i taget og et underlag med dårlig bæredygtighed. På den baggrund nedlagde Arbejdstilsynet på stedet forbud mod videre arbejde og færdsel på taget. Den polske virksomhed fik 1 uge til at redegøre for, hvordan forbuddet var efterkommet. Virksomheden oplyste kort efter, at den blandt andet havde etableret en faldsikring. Arbejdstilsynet godkendte de foreslåede løsninger, og arbejdet kunne herefter genoptages.
Er du studerende - husk A-kasse!
Se vores guide for studerendeDe vigtigste regler
Nedenfor gennemgås en række af de vigtigste arbejdsmiljøregler. På Arbejdstilsynets hjemmeside www.at.dk findes mere fyldestgørende beskrivelser – også på engelsk.
Maskiner skal kunne betjenes uden risiko
Maskiner og redskaber skal kunne betjenes, repareres og rengøres, uden at der er risiko for, at ansatte kommer til skade. Hvis brugen af en maskine alligevel indebærer en risiko, skal maskinen sikres på bedst tænkelige måde herunder være forsynet med nødstop og brugsanvisning.
Kemiske påvirkninger skal undgås
Arbejde med farlige stoffer og materialer skal planlægges og udføres sådan, at de ansatte undgår unødige påvirkninger. Arbejdsgiveren skal udarbejde en brugsanvisning for anvendelsen af de farlige stoffer og materialer og instruere de ansatte i, hvordan de skal håndtere dem.
Ergonomiske belastninger
Unødige fysiske belastninger og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger skal undgås. Derfor er det arbejdsgiverens pligt at stille egnede tekniske hjælpemidler som f.eks. sækkevogne og rulleborde til rådighed.
Støjbelastninger
Det gennemsnitlige støjniveau i løbet af en arbejdsdag skal begrænses mest muligt og må højst være 85 decibel.
Belastninger i det psykiske arbejdsmiljø
I alle jobs kan der forekomme belastninger i det psykiske arbejdsmiljø. Det skal arbejdsgiveren være opmærksom på og evt. træffe foranstaltninger i forhold hertil.
Mere om A-kasse medlemskab
Søgning og optagelse på videregående uddannelser
Dimittendreglen for nyuddannede
Fagforeningerne's arbejde for ligeløn
Medlemmer forlader de dyreste A-kasser
Skift mellem A-kasser bliver digitale
Så gode er A-kasserne til at få dig i beskæftigelse eller uddannelse