-kasser.dk

A-kasse guide

Du er her: A-kasser (.dk)->Lærernes A-kasse

Lærernes A-kasse

Optager: Undervisere fra bestemte organisationer

Du skal arbejde inden for: Lærernes a-kasse er for undervisere. Det kan være folkeskolelærere, voksen- og ungdomsundervisere, lærere ved de frie grundskoler, undervisere på efterskoler, AMU-centrene, produktionshøjskolerne og institutionerne for specialundervisning.
Det er et krav for at blive medlem, at du er eller kan blive medlem i en af de faglige organisationer:

Kontingent pr. mdr. for A-kasse: kr. 475

Tilbydes fagforening? nej, Lærernes A-kasse er kun en A-kasse

Tilbydes Lønsikring? ja - via Lærerstandens Brandforsikring. Dækning kr. 1.000-20.000 (max. 80% af din nuv. løn) om måneden i 6 eller 12 mdr. (ialt max 36 mdr). Kvalificeringsperiode 6 mdr., Selvrisiko 2 mdr. Præmie kr. 263 pr. mdr. ved en dækning på kr. 10.000/mdr. i 12 mdr.
Se vores sammenligning af lønsikring

Online indmeldelse i A-kasse ->

Indmeldelse i Lærernes A-kasse kan ske online på deres hjemmeside. Link til indmeldelse i A-kasse. Eller klik på logo for at læse mere om Lærernes A-kasse.

Lærernes A-kasse

Indmeldelse i Lærernes A-kasse

Medlemsfordele i Lærernes A-kasse:

Lærernes a-kasse har fokus på lærere og undervisere, og de kender derfor dette arbejdsmarked og arbejdsvilkår.

Lærernes A-kasse tilbyder karrierevejledning til alle medlemmer, sparring på ansøgninger, CV eller en jobsamtale, gratis online IT-kurser, mulighed for en lønsikring i Lærerstandens Brandforsikring og inviterer en gang årligt gratis til FOREDRAGET.

Mere om Lærernes A-kasse:

Lærernes a-kasse har i dag ca. 78.000 medlemmer og har eksisteret siden 1985.

Lærernes a-kasse sikrer undervisere økonomisk, administrer efterløn og rådgiver dem om karriere og efteruddannelse. Vi har gjort det i mere end 25 år.

Vi rådgiver ikke andre faglige retninger. Vi har ikke underlige ”køb fire og få to i nakken-kontingenter”. At stå bag dem, der efter vores overbevisning besidder det vigtigste erhverv overhovedet, er det, vi bruger vores tid på. Det er det, vi er gode til.
(kilde: Lærernes A-kasse).

Særlige tilbud for studerende? ja, CV- og ansøgningsworkshops, Orienteringsmøder, Gratis online kurser, Konsulentsparring
Se vores sektion for studerende

Hvor finder du Lærernes A-kasse?

Du finder Lærernes A-kasse i København, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og Odense.

Sammenlign
A-kasser

FTFa A-kasse

Den billigste i 2022 i kategorien "Åben for alle"
Bliv medlem Læs mere om FTFa

Det Faglige Hus

Vinder i kategorien "Mest værdi for pengene 2022"
Bliv medlem Læs vores test

ASE

Billig A-kasse og HR Jura for selvstændige
Bliv medlem Læs mere om ASE

Gode tips i august

Find tilbud, rabatter eller tips om A-kasse
Se tips

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasse Ønsker man at skifte A-kasse skal man blot tilmelde sig den nye A-kasse man ønsker at skifte til. Der er ikke nogen opsigelsesperiode, og har du forudbetalt kontingent vil det blive tilbagebetalt. Din anciennitet vil blive overført til den nye A-kasse. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge? Du kan få 90% af din indkomst, dog maksimalt den højeste dagpengesats som i 2022 er kr. 19.351 pr. måned. Er du nyuddannet er satsen dog mindre. Læs mere..
Indmeld dig i A-kasse under studiet Er du studerende på en videregående uddannelse, er det en fordel at tilmelde dig A-kasse senest 1 år før du er færdig med uddannelsen. På den måde undgår du 1 måneds venteperiode med dagpenge. Læs mere..
Særlige regler for nyuddannede Som færdiguddannet fra en videregående uddannelse, kan du få dagpenge, uden at opfylde de normale krav for at kunne få dagpenge. HUSK der er en frist på 14 dage til at tilmelde dig A-kasse som nyuddannet. Læs mere...
Optjening af dagpengeret Der er to hovedkrav for at kunne få dagpenge. Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, og du skal have tjent mindst kr. 246.924. Læs mere..
Kontingent og skat Du får automatisk fradrag for dine kontingenter til fagforening og A-kasse. Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse, hvorimod du maksimalt kan få fradrag for kr. 6.000 til fagforening.

De seneste nyheder

29.06.2022:
Mulighed for online samtaler i A-kasse og Jobcenter
Fra 1.1.2023 bliver det muligt for en ledig at vælge at gennemføre samtaler med Jobcenter og A-kasse online. Se mere her..

29.06.2022:
Ny arbejdsdeling mellem A-kasser og jobcentre
Fra 1.1.2024 får A-kassen ansvar for kontaktforløb med en ledig i de første 3 måneders ledighed. Se mere her..

29.04.2022:
Initiativer i trepartsaftale gennemført
Initiativerne i Trepartsaftale fra oktober 2021 er nu gennemført ved tildeling af midler til forskellige projekter og ved lovændring. Se mere her..

Se alle nyheder

Artikler om A-kasse og dagpenge

Læs mere om dagpengereglerne og emner med relevans for arbejdsmarkedet

Se alle artikler