-kasser.dk

Spar penge

Studieforsikring gennem TRYG

Uden krav om medlemskab af fagforening

TRYG tilbyder alle unge mellem 18 og 34 år en forsikringspakke de kalder "YoungLiving". Pakken består af indbo-, ulykkes- og rejseforsikring.

Det bemærkes at TRYG's indboforsikring får den dårligste bedømmelse af Forbrugerrådet TÆNK i deres undersøgelse af 16 indboforsikringer i februar 2022.
Kan du købe TRYG's forsikringer gennem en fagforening (se neden for), kan der dog være bedre vilkår og især prisen er lavere, hvorfor TRYG's forsikringer stadig kan være relevante for dig som studerende.
Kan du ikke købe gennem fagforening anbefaler vi i stedet Pensam's "Ungepakke". Pensam's indboforsikring har vundet "Bedst i Test" i den nævnte undersøgelse af TÆNK i februar 2022.

Køb TRYG studieforsikring gennem fagforening

TRYG samarbejder med forskellige fagforbund om at tilbyde studieforsikring på favorable vilkår.

Man skal være opmærksom på at der gælder forskellige vilkår og priser for forsikringerne i de enkelte forbundsaftaler.
Men generelt gælder i forbundsaftalerne med TRYG, at den studerende selv kan sammensætte sin forsikringspakke.

Man kan købe en billig basis indboforsikring, med mulighed for forskellige tilvalgsdækninger for eksempel en uheld- og elektronikforsikring og mulighed for at oprette en Årsrejseforsikring (incl. afbestilling).
Der kan være inkluderet kollektiv ulykkesforsikring (Pharmadanmark), eller det kan tilkøbes (Finansforbundet, Forbundet Kultur og Information, Kommunikation og Sprog, Journalistforbundet).

Cykler er i basisforsikringen dækket op til kr. 14.206 (2022).

Indboforsikringen er sumløs.

Flere af forbundsaftalerne bruger de samme vilkår. Det gælder Kommunikation og Sprog, Forbundet Kultur og Information, Journalistforbundet. Se vilkårene her.

Prisen på Indboforsikring afhænger af, hvor i landet du bor, og der kan ofte vælges om man ønsker selvrisiko eller ej.

Læs mere på de enkelte forbunds hjemmesider: Forbundet Kultur og Information, Forbundet Kommunikation og Sprog, Dansk Journalistforbund, JA (studerende inden for natur, miljø og fødevarer), Den Danske Dyrlægeforening, Finansforbundet, Pharmadanmark og Ingeniørforeningen IDA tilbyder studieforsikring i samarbejde med TRYG. Studiemedlemmer i IDA kan få gratis indboforsikring (dog med en selvrisiko på 1.000 kr.).

Denne side er senest opdateret 08.03.2022.

Sammenlign
A-kasser

Lige nu Få gave til 250 kr

MA A-kasse + DM

Er du under 30 år og studerer på Uni? Få både gratis A-kasse og fagforening
Bliv medlem Læs mere om MA A-kasse

FTFa A-kasse

Optager alle studerende uanset uddannelse. 5 års gratis medlemskab.
Bliv medlem Læs mere om FTFa
Studerer du IT eller salg/marketing, så er Min A-kasse det rigtige
Bliv medlem Læs mere om Min A-kasse

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasse Skulle du som studerende ønske at skifte A-kasse, kan det nemt lade sig gøre. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge efter uddannelsen? Som ikke-forsørger kan du få kr. 13.836 pr. måned. Som forsørger kan du få kr. 15.868. Se dagpengesatser..
Gratis A-kasse under studiet Du kan som studerende få gratis A-kasse i langt de fleste A-kasser. Det er en økonomisk fordel at melde sig ind i A-kasse senst 1 år før du dimitterer.
Særlige regler for nyuddannede Med gennemførelse af en erhvervsrettet uddannelse af mindst 18 måneders varighed, kan du få dagpenge efter dimittendreglen. HUSK 14-dages fristen. Læs mere...
Opfylder du ikke betingelserne for gratis medlemskab? Er du f.eks. over 30 år, eller tjener du for meget ved siden af studiet? I så fald kan et betalt deltids-medlemsskab af A-kassen være en fordel. Læs mere..
Gratis fagforening for studerende Af flere grunde kan det være en fordel - udover dit A-kasse medlemskab - også at melde dig ind i fagforening. Du kan som studerende få gratis fagforening i Det Faglige Hus og 3F, hvis du har studiejob inden for 3F-området.

De seneste nyheder

29.06.2022:
Mulighed for online samtaler i A-kasse og Jobcenter
Fra 1.1.2023 bliver det muligt for en ledig at vælge at gennemføre samtaler med Jobcenter og A-kasse online. Se mere her..

15.05.2022:
Akademikernes A-kasse mister studiemedlemmer
Akademikernes A-kasse har fra marts 2021 til marts 2022 mistet ca. 2.000 studiemedlemmer, mens andre A-kasser for studerende (som FTFa og MA A-kasse) i samme periode har fået flere studerende som medlemmer.

04.03.2022:
Forringelser for dimittender udskudt til oktober 2023
Den af Regeringen i september 2021 fremsatte reformpakke, der bl.a indebar nedsættelse af dimittendsatsen samt forkortelse af dagpengeperioden for dimittender, kan ikke vedtages før efter et nyt folketingsvalg. Dermed kan ændringerne tidligst træde i kraft i oktober 2023. Se mere her..

Se alle nyheder

Artikler om A-kasse og dagpenge

Læs mere om dagpengereglerne og emner med relevans for arbejdsmarkedet

Se alle artikler
Se alle artikler