-kasser.dk

Spar penge

Studieforsikring gennem ALKA

Alka var tidligere ejet af en række organisationer og virksomheder i Danmark, Sverige og Norge, med tilknytning til fagbevægelsen, men blev i 2017 købt af TRYG.
ALKA er dog fortsat som et selvstændigt brand, og der er stadig medlemsfordele, bl.a. billige forsikringer, for medlemmerne af de fagforeninger der tidligere ejede ALKA.

I modsætning til nogle af de andre selskaber vi har undersøgt tilbyder ALKA ikke en forsikringspakke med flere forsikringer samlet i én studieforsikring, men derimod kun indboforsikring. Og ALKA tilbyder kun særlige vilkår for studerende, der er under 30 år og køber forsikringen gennem en fagforening (se neden for).

I følge Forbrugerrådet TÆNK der i februar 2022 testede 16 forskellige indboforsikringer, havde ALKA den bedste dækning af alle. Og får du den til studiepris er det uden tvivl en fordelagtig indboforsikring.

Af særlige ting ved indboforsikringen kan nævnes at:

 • pludselige skader er omfattet,
 • dækker vandskade, for eksempel hvis overboen glemmer at slukke for vandet, eller hvis nogle af ejendommes rør sprænger,
 • cykler dækkes op til kr. 12.500,
 • forsikringen er sumløs (det vil sige der ikke er noget loft over værdien af dit indbo)
  • Der kan tilkøbes udvidet elektronikdækning, rejse- og afbestillingsforsikring, dyre cykler over kr. 12.500 og udvidet cykeldækning.

   Prisen er 91 kroner om måneden med en selvrisiko på 2.000 kroner. Du kan også vælge at betale 105 kroner om måneden med en selvrisiko på 1.000 kroner.

   Fagforeninger der samarbejder med ALKA

   Du skal være studiemedlem i 3F, FOA, NNF, Socialpædagogerne, HK, Dansk Metal eller Teknisk Landsforbund for at kunne købe den særlige forbundsindboforsikring Ungdom gennem ALKA.

   Se forsikringsvilkår for forbundsindboforsikring Ungdom.

   Denne side er senest opdateret 08.03.2022.

Sammenlign
A-kasser

Lige nu Få gave til 250 kr

MA A-kasse + DM

Er du under 30 år og studerer på Uni? Få både gratis A-kasse og fagforening
Bliv medlem Læs mere om MA A-kasse

FTFa A-kasse

Optager alle studerende uanset uddannelse. 5 års gratis medlemskab.
Bliv medlem Læs mere om FTFa
Studerer du IT eller salg/marketing, så er Min A-kasse det rigtige
Bliv medlem Læs mere om Min A-kasse

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasse Skulle du som studerende ønske at skifte A-kasse, kan det nemt lade sig gøre. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge efter uddannelsen? Som ikke-forsørger kan du få kr. 13.836 pr. måned. Som forsørger kan du få kr. 15.868. Se dagpengesatser..
Gratis A-kasse under studiet Du kan som studerende få gratis A-kasse i langt de fleste A-kasser. Det er en økonomisk fordel at melde sig ind i A-kasse senst 1 år før du dimitterer.
Særlige regler for nyuddannede Med gennemførelse af en erhvervsrettet uddannelse af mindst 18 måneders varighed, kan du få dagpenge efter dimittendreglen. HUSK 14-dages fristen. Læs mere...
Opfylder du ikke betingelserne for gratis medlemskab? Er du f.eks. over 30 år, eller tjener du for meget ved siden af studiet? I så fald kan et betalt deltids-medlemsskab af A-kassen være en fordel. Læs mere..
Gratis fagforening for studerende Af flere grunde kan det være en fordel - udover dit A-kasse medlemskab - også at melde dig ind i fagforening. Du kan som studerende få gratis fagforening i Det Faglige Hus og 3F, hvis du har studiejob inden for 3F-området.

De seneste nyheder

29.06.2022:
Mulighed for online samtaler i A-kasse og Jobcenter
Fra 1.1.2023 bliver det muligt for en ledig at vælge at gennemføre samtaler med Jobcenter og A-kasse online. Se mere her..

15.05.2022:
Akademikernes A-kasse mister studiemedlemmer
Akademikernes A-kasse har fra marts 2021 til marts 2022 mistet ca. 2.000 studiemedlemmer, mens andre A-kasser for studerende (som FTFa og MA A-kasse) i samme periode har fået flere studerende som medlemmer.

04.03.2022:
Forringelser for dimittender udskudt til oktober 2023
Den af Regeringen i september 2021 fremsatte reformpakke, der bl.a indebar nedsættelse af dimittendsatsen samt forkortelse af dagpengeperioden for dimittender, kan ikke vedtages før efter et nyt folketingsvalg. Dermed kan ændringerne tidligst træde i kraft i oktober 2023. Se mere her..

Se alle nyheder

Artikler om A-kasse og dagpenge

Læs mere om dagpengereglerne og emner med relevans for arbejdsmarkedet

Se alle artikler
Se alle artikler