Sammenlign
A-kasser

A-kasse guide

Oversigt A-kasser->Lærernes A-kasse

Lærernes A-kasse

Optager: Undervisere fra bestemte organisationer

Du skal arbejde inden for: Lærernes a-kasse er for undervisere. Det kan være folkeskolelærere, voksen- og ungdomsundervisere, lærere ved de frie grundskoler, undervisere på efterskoler, AMU-centrene, produktionshøjskolerne og institutionerne for specialundervisning.
Det er et krav for at blive medlem, at du er eller kan blive medlem i en af de faglige organisationer:

Kontingent pr. mdr. for A-kasse: kr. 488

Tilbydes fagforening? nej, Lærernes A-kasse er kun en A-kasse

Tilbydes Lønsikring? ja - via Lærerstandens Brandforsikring. Dækning kr. 1.000-20.000 (max. 80% af din nuv. løn) om måneden i 6 eller 12 mdr. (ialt max 36 mdr). Kvalificeringsperiode 6 mdr., Selvrisiko 2 mdr. Præmie kr. 263 pr. mdr. ved en dækning på kr. 10.000/mdr. i 12 mdr.
Se vores sammenligning af lønsikring

Indmeldelse i Lærernes A-kasse

Indmeldelse i Lærernes A-kasse kan ske på deres hjemmeside. Link til indmeldelse i A-kasse. Du kan også skifte A-kasse til Lærernes A-kasse.

Medlemsfordele i Lærernes A-kasse:

Lærernes a-kasse har fokus på lærere og undervisere, og de kender derfor dette arbejdsmarked og arbejdsvilkår.

Lærernes A-kasse tilbyder karrierevejledning til alle medlemmer, sparring på ansøgninger, CV eller en jobsamtale, gratis online IT-kurser, mulighed for en lønsikring i Lærerstandens Brandforsikring og inviterer en gang årligt gratis til FOREDRAGET.

Mere om Lærernes A-kasse:

Lærernes a-kasse har i dag ca. 78.000 medlemmer og har eksisteret siden 1985.

Lærernes a-kasse sikrer undervisere økonomisk, administrer efterløn og rådgiver dem om karriere og efteruddannelse. Vi har gjort det i mere end 25 år.

Vi rådgiver ikke andre faglige retninger. Vi har ikke underlige ”køb fire og få to i nakken-kontingenter”. At stå bag dem, der efter vores overbevisning besidder det vigtigste erhverv overhovedet, er det, vi bruger vores tid på. Det er det, vi er gode til.
(kilde: Lærernes A-kasse).

Særlige tilbud for studerende? ja, CV- og ansøgningsworkshops, Orienteringsmøder, Gratis online kurser, Konsulentsparring
Se vores sektion for studerende

Disse job søger ledige medlemmer af Lærernes A-kasse

Tabellen viser de 25 mest søgte job blandt ledige medlemmer i Lærernes A-kasse i april måned 2023. Tallene stammer fra de jobtitler som ledige i Lærernes A-kasse har angivet at søge og stå til rådighed for ("Jeg søger job som").

Antal ledige er opgjort som antallet af jobparate personer mellem 16-66 år, uanset ledighedslængde, som i den sidste uge i den valgte måned er ledige og/eller aktiverede og ikke fritaget for at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. I Lærernes A-kasse var der i sidste uge af april 2023 registreret 1.307 ledige medlemmer.

Hver ledig kan medgå flere gange i opgørelsen, da der kan angives flere jobønsker og søges flere forskellige job.

JobtitelAntal ledige
Folkeskolelærer887
Friskolelærer219
Efterskolelærer199
Pædagogmedhjælper147
Lærervikar125
Pædagog111
Uddannelses- og erhvervsvejleder109
VUC-lærer67
Job- og virksomhedskonsulent65
Sproglærer51
Speciallærer49
Erhvervsskolelærer47
Kunstformidler46
Pædagogisk konsulent46
Kontormedhjælper44
Butiksassistent44
Aftenskolelærer43
Biblioteksassistent41
Kulturmedarbejder40
Faglærer40
Socialpædagog39
Familievejleder39
Handicaphjælper38
FVU-lærer38
Højskolelærer38

Kilde: Forsikrede Ledige og Efterlønsmodtageres Udbetalings Register (FLEUR), PLAN-data, kommunale sagsbehandlings- og økonomisystemer.

Hvor finder du Lærernes A-kasse?

Du finder Lærernes A-kasse i København, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og Odense.

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasseØnsker man at skifte A-kasse skal man blot tilmelde sig den nye A-kasse man ønsker at skifte til. Der er ikke nogen opsigelsesperiode, og har du forudbetalt kontingent vil det blive tilbagebetalt. Din anciennitet vil blive overført til den nye A-kasse. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge?Du kan få 90% af din indkomst, dog maksimalt den højeste dagpengesats som i 2024 er kr. 20.359 pr. måned. De første 3 måneder har du mulighed for at få beskæftigelsestillæg så din maksimale dagpengesats kan komme op på kr. 24.199. Læs mere..
Indmeld dig i A-kasse under studietEr du studerende på en videregående uddannelse, er det en fordel at tilmelde dig A-kasse senest 1 år før du er færdig med uddannelsen. På den måde undgår du 1 måneds venteperiode med dagpenge. Læs mere..
Særlige regler for nyuddannedeSom færdiguddannet fra en videregående uddannelse, kan du få dagpenge, uden at opfylde de normale krav for at kunne få dagpenge. HUSK der er en frist på 14 dage til at tilmelde dig A-kasse som nyuddannet. Læs mere...
Optjening af dagpengeretDer er to hovedkrav for at kunne få dagpenge. Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, og du skal have tjent mindst kr. 263.232. Læs mere..
Kontingent og skatDu får automatisk fradrag for dine kontingenter til fagforening og A-kasse. Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse, hvorimod du maksimalt kan få fradrag for kr. 7.000 til fagforening.

Artikler

Find information om A-kasse

➞ Alle artikler
➞ Blog
Nedsat A-kasse kontingent for dimittender

Billigere kontingent for nyuddannede i bl.a. Min A-kasse..
læs mere

Ny familiefagforening fra ASE

Nyhed fra ASE: Fagforening for hele familien for 99 kr./md.
læs mere

Du kan nu holder møder med din A-kasse som telefon- eller videomøder

Nu kan du holde møder med A-kassen som video- eller telefon-møder..
læs mere