A-kasse når jeg tidligere har boet og studeret i Danmark

Hej,
Mit navn er V, jeg vil gerne spørge om der er muligt at få A-kasse selv om jeg har ikke tilmeldt mig i løbet af mine studier. Efter jeg har afsluttet mit studie på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i juni 2016, jeg har flyttet til Italien få at studere videre i privat. Det er derfor jeg har ikke tilmelde mig for nogen A-kasse. Desværre det gik ikke så godt og jeg kunne ikke bo og støtte mig selv der ned. Jeg vil flytte tilbage nu til København for at arbejde og måske også studere videre. Er der noget jeg kan gøre?

Jeg har en bachelor og en masteruddannelse i klassik sang, jeg har fået SU (efter 2013 når de har godkende at de udenlandske studerende kan få SU, fordi jeg kommer fra Rumænien) og jeg har arbejdet i 3 år.

Jeg vil være meget taknemmelig om jeg modtage et svar, fordi jeg er meget desperat og jeg ved ikke hvad jeg kan gøre.

Mange tak.

Med venlig hilsen,
V.
in A-kasse for graduates by

1 Answer

1

Hej V,

jeg svarer på dansk, da jeg kan se at du skriver fint dansk selv.

Jeg er lidt i tvivl om når du spørger: "om det er muligt at få A-kasse". Jeg går ud fra at dit spørgsmål er om du kan få dagpenge når du er arbejdsløs.

Jeg kan forstå at du aldrig har været medlem af en A-kasse, da du boede i Danmark.

Man skal have været medlem mindst 1 år af en A-kasse, før man kan få dagpenge.

Hvis du har studeret i Danmark, og afslutter studiet skal du melde dig ind i en A-kasse senest 14 dage efter du er færdiguddannet, for at kunne bruge de særlige regler for nyuddannede.

Efter hvad du skriver opfylder du ikke nogle af disse krav....derfor kan du ikke få dagpenge straks du flytter tilbage til Danmark.

Du kan sagtens blive medlem af en A-kasse, når du kommer til Danmark, men du skal være medlem 1 år og samtidig have haft arbejde i et 1 år eller afslutte en ny uddannelse (f.eks. en anden master) af minimum 18 måneders varighed før du kan få dagpenge.

Den eneste mulighed du har for at få dagpenge før der er gået 1 år, er hvis du er medlem af en A-kasse (eller tilsvarende) i Italien.

Er du medlem nu i Italien, kan du overføre dine rettigheder til det danske A-kasse system. Læs mere her om denne mulighed:

https://www.a-kasser.dk/transfering-periods-of-work-and-insurance-from-another-eea-country/

Med venlig hilsen

Anders,

www.a-kasser.dk

by