Sammenlign
A-kasser

A-kasse guide

Oversigt A-kasser->Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse

Optager: Personer med bestemte uddannelser

Du skal arbejde inden for: Akademikernes A-kasse er for "akademikere". Det vil sige du skal være uddannet fra et universitet eller en anden højere læreanstalt. De største medlemsgrupper er ingeniører og DJØF'ere, der tegner sig for ca. 2/3 af alle medlemmer i Akademikernes A-kasse.

Kontingent pr. mdr. for A-kasse: kr. 484

Tilbydes fagforening? nej, Akademikernes A-kasse er kun en A-kasse

Tilbydes Lønsikring? ja - via Topdanmark. Dækning kr. 2.000-40.000 (max. 90% af din nuv. løn) om måneden i 6 el. 12 mdr. (ialt max. 36 mdr.). Kvalificeringsperiode 6 mdr., Selvrisiko 1 mdr. Præmie kr. 307 pr. mdr. ved en dækning på kr. 10.000/mdr. i 12 mdr.
Se vores sammenligning af lønsikring

Indmeldelse i Akademikernes A-kasse

Indmeldelse i Akademikernes A-kasse kan ske på deres hjemmeside. Link til indmeldelse i A-kasse. Du kan også skifte A-kasse til Akademikernes A-kasse.

A-kasser.dk's bedømmelse af Akademikernes A-kasse

Fordele:

  • Billig A-kasse
  • Nedsat kontingent for ledige dimittender

Ulemper:

Medlemsfordele i Aka:

Som medlem i Akademikernes A-kasse har du følgende fordele:

  • Rekruttering af akademikere (JobMatch)
  • Digitale medlemstilbud (events, kompetencestyrkende webinarer, kurser i f.eks. Indesign og Excel)
  • Startup-tilbud (Startup Basis er gratis og online, mens Startup Growth kører i dagtimerne, og koster 500 kr.)

Mere om Aka:

Akademikernes A-kasse har nydt godt af de senere års stigning i antal personer der gennemfører en lang videregående uddannelse. De har haft medlemstilgang ligesom de øvrige A-kasser for højtuddannede, herunder bl.a. MA A-kasse.

På Akademikernes A-kasse's hjemmeside siger de følgende om dem selv:
Det er vores fornemmeste opgave at hjælpe dig stærkt videre. Udover at give dig økonomisk tryghed, hvis du bliver ledig, er vi en afgørende sparringspartner i overgangene i dit studieliv og arbejdsliv - når du skal lande dit første job som nyuddannet, er mellem jobs eller overvejer at blive selvstændig.

Særlige tilbud for studerende? ja, Akademikernes A-kasse har fokus på brobygning mellem deres studiemedlemmer og virksomheder, der søger studentermedarbejdere. Derudover laver AKA forskellige events, bla. om cv, ansøgning og jobsamtalen, når du søger studiejob.
Se vores sektion for studerende

Disse job søger ledige medlemmer af Akademikernes A-kasse

Tabellen viser de 25 mest søgte job blandt ledige medlemmer i Akademikernes A-kasse i marts måned 2023. Tallene stammer fra de jobtitler som ledige i Akademikernes A-kasse har angivet at søge og stå til rådighed for ("Jeg søger job som").

Antal ledige er opgjort som antallet af jobparate personer mellem 16-66 år, uanset ledighedslængde, som i den sidste uge i den valgte måned er ledige og/eller aktiverede og ikke fritaget for at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. I Akademikernes A-kasse var der i sidste uge af marts 2023 registreret 8.217 ledige medlemmer.

Hver ledig kan medgå flere gange i opgørelsen, da der kan angives flere jobønsker og søges flere forskellige job.

JobtitelAntal ledige
Projektleder992
Projektmedarbejder769
Analytiker, data og analyse484
Marketingmedarbejder456
Arkitekt450
Civilingeniør416
Kommunikationskonsulent369
Projektkoordinator361
Rådgivende konsulent358
HR-konsulent347
Kommunikationsmedarbejder337
Programmør og systemudvikler319
Fuldmægtig315
Kommunikationskoordinator311
Designer280
Psykolog260
Koordinator255
IT-konsulent238
Læge236
Biolog234
Maskiningeniør211
Bygningsingeniør208
Jurist201
UX designer195
Kulturmedarbejder189

Kilde: Forsikrede Ledige og Efterlønsmodtageres Udbetalings Register (FLEUR), PLAN-data, kommunale sagsbehandlings- og økonomisystemer.

Hvor finder du Aka?

Akademikernes A-kasse har kontor i København, Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg og Herning.

Akademikernes A-kasse tilbyder at du kan holde møder med dem digitalt - det vil sige som telefon- eller videomøder. Dog skal det første møde med A-kassen (CV-samtalen) holdes ved personligt fremmøde. Læs mere om digitale møder med din A-kasse.

Meld dig ind i Akademikernes A-kasse her

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasseØnsker man at skifte A-kasse skal man blot tilmelde sig den nye A-kasse man ønsker at skifte til. Der er ikke nogen opsigelsesperiode, og har du forudbetalt kontingent vil det blive tilbagebetalt. Din anciennitet vil blive overført til den nye A-kasse. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge?Du kan få 90% af din indkomst, dog maksimalt den højeste dagpengesats som i 2024 er kr. 20.359 pr. måned. De første 3 måneder har du mulighed for at få beskæftigelsestillæg så din maksimale dagpengesats kan komme op på kr. 24.199. Læs mere..
Indmeld dig i A-kasse under studietEr du studerende på en videregående uddannelse, er det en fordel at tilmelde dig A-kasse senest 1 år før du er færdig med uddannelsen. På den måde undgår du 1 måneds venteperiode med dagpenge. Læs mere..
Særlige regler for nyuddannedeSom færdiguddannet fra en videregående uddannelse, kan du få dagpenge, uden at opfylde de normale krav for at kunne få dagpenge. HUSK der er en frist på 14 dage til at tilmelde dig A-kasse som nyuddannet. Læs mere...
Optjening af dagpengeretDer er to hovedkrav for at kunne få dagpenge. Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, og du skal have tjent mindst kr. 263.232. Læs mere..
Kontingent og skatDu får automatisk fradrag for dine kontingenter til fagforening og A-kasse. Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse, hvorimod du maksimalt kan få fradrag for kr. 7.000 til fagforening.

Relateret indhold om A-kasse


Artikler

Find information om A-kasse

➞ Alle artikler
➞ Blog
Klager over A-kasse afgørelse om dagpenge, medlemskab m.m.

Så er der ny statistik om klager over A-kasser. Se hvem der klarer sig godt og dårligt..
læs mere

Nedsat A-kasse kontingent for dimittender

Billigere kontingent for nyuddannede i bl.a. Min A-kasse..
læs mere

Mulighed for mere i dagpenge for nyuddannede forringes

Regelændring: Dimittender skal nu vælge dagpengegrundlag inden 2 uger..
læs mere