Uddannelse
studie

Vælg
A-kasse

Du er her: A-kasser (.dk)->Uddannelse og A-kasse->pædagogik og psykologi

A-kasse - pædagogik og psykologi

De traditionelle A-kasser på området:


BUPL-A er børne- og ungdomspædagogernes a-kasse. 60.000 pædagoger inden for daginstitutions- og klubområdet er medlem af BUPL's arbejdsløshedskasse.

Er Socialpædagogernes A-kasse den rigtige A-kasse for dig? Se mere og tilmeld dig online
Socialpædagogernes Landsforbund er fagforening for 40.000 socialpædagoger. De arbejder hovedsageligt med og for: udsatte børn og unge, børn og voksne med fysisk eller psykisk handicap, psykisk syge, kvinder på krisecentre, misbrugere og hjemløse.

A-kasser.dk anbefaler dig der arbejder som pædagog at blive/forblive medlem af enten BUPL-A eller Socialpædagogernes A-kasse.
Kun hvis du overvejer ikke længere at være medlem af hhv. BUPL's eller Socialpædagogernes fagforening, kan du se på vores liste med billige pakketilbud på A-kasse+fagforening, som henvender sig til alle uanset jobtype eller uddannelse.

Andre med lang uddannelse inden for området pædagogik og psykologi

Arbejder du ikke som pædagog, men har (eller er på vej til at få) en anden videregående uddannelse inden for området pædagogik og psykologi?
Så vil det være mest naturligt for dig at melde dig ind i "MA A-kasse".
Er Magistrenes Arbejdsløshedskasse den rigtige A-kasse for dig? Se mere og tilmeld dig online
Ifølge deres hjemmeside er MA's medlemmer for de flestes vedkommende humanister eller scient.er. Men dertil kommer selvfølgelig en stribe fagligheder i krydsfeltet mellem de to.
MA's medlemmer er på det private såvel som det offentlige arbejdsmarked og i NGO'er. Arbejder typisk med fx HR, kommunikation, undervisning, forskning, administration, programmering, projektledelse, it, konsulent - eller er selvstændige.

Eksempler på videregående uddannelser inden for området pædagogik og psykologi og den relevante A-kasse:
MA A-kasse: Anvendt filosofi, Arbejdslivsstudier, Audiologopædi, Didaktik, Humanfysiologi, Idræt, It - læring og organisatorisk omstilling, Kognition og kommunikation, Kognitionsvidenskab, Læring og forandringsprocesser, Musikterapi, Organisatorisk læring, Pædagogik, Pædagogisk antropologi, Pædagogisk filosofi, Pædagogisk psykologi, Pædagogisk sociologi, Sociale interventionsstudier, Socialt arbejde, Socialt entreprenørskab og management, Socialvidenskab, Sprogpsykologi, Uddannelsesvidenskab.
Akademikernes A-kasse: Audiologopædi, Logopædi, Produkt- og designpsykologi, Psykologi.
CA A-kasse: Business Administration and Sociology, Erhvervsøkonomi og psykologi.

A-kasse for nyuddannede (dimittender)

Nogle A-kasser tilbyder nedsat kontingent for dimittender.
Som følge af forringelserne i dagpenge for nyuddannede der blev indført i 2023, har nogle A-kasser efterfølgende valgt at give rabat til dimittender. Der er forskellige betingelser for rabatten i de A-kasser der tilbyder nedsat kontingent.
Se mere om nedsat kontingent for dimittender i denne artikel.

Alle dimittender (uanset om man er i arbejde eller ledig, forsørger eller ikke-forsørger, over eller under 30 år) kan få billigt A-kasse kontingent i "Min A-kasse". Da "Min A-kasse" er tværfaglig kan alle nyuddannede uanset uddannelse blive medlem.

I min A-kasse kan alle dimittender få A-kasse til kr. 396 pr. mdr. Gælder alle dimittender uanset om man er i job eller ej. Rabatten fås i de første 3 mdr. efter afsluttet uddannelse.

Min A-kasse er for alle dimittender der ønsker billig A-kasse

Kilde: FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation) og Akademikerne.

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasseØnsker man at skifte A-kasse skal man blot tilmelde sig den nye A-kasse man ønsker at skifte til. Der er ikke nogen opsigelsesperiode, og har du forudbetalt kontingent vil det blive tilbagebetalt. Din anciennitet vil blive overført til den nye A-kasse. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge?Du kan få 90% af din indkomst, dog maksimalt den højeste dagpengesats som i 2025 er kr. 21.092 pr. måned. De første 3 måneder har du mulighed for at få beskæftigelsestillæg så din maksimale dagpengesats kan komme op på kr. 25.070. Læs mere..
Indmeld dig i A-kasse under studietEr du studerende på en videregående uddannelse, er det en fordel at tilmelde dig A-kasse senest 1 år før du er færdig med uddannelsen. På den måde undgår du 1 måneds venteperiode med dagpenge. Læs mere..
Særlige regler for nyuddannedeSom færdiguddannet fra en videregående uddannelse, kan du få dagpenge, uden at opfylde de normale krav for at kunne få dagpenge. HUSK der er en frist på 14 dage til at tilmelde dig A-kasse som nyuddannet. Læs mere...
Optjening af dagpengeretDer er to hovedkrav for at kunne få dagpenge. Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst 1 år, og du skal have tjent mindst kr. 273.504. Læs mere..
Kontingent og skatDu får automatisk fradrag for dine kontingenter til fagforening og A-kasse. Der er ikke noget loft over det beløb, du kan få fradrag for, når det gælder kontingent til A-kasse, hvorimod du maksimalt kan få fradrag for kr. 7.000 til fagforening.

Relateret indhold om A-kasse


Artikler

Find information om A-kasse

➞ Alle artikler
➞ Blog
Flere kan få gratis A-kasse efter 1. januar 2025

Fra 1.1.2025: Flere under uddannelse kan få gratis A-kasse..
læs mere

Satser 2025

Nye satser der gælder fra 1. januar 2025 er klar. Se hvor meget du kan få i dagpenge, eller hvor meget du skal have tjent for at kunne få dagpengeret..
læs mere

Klager over A-kasse afgørelse om dagpenge, medlemskab m.m.

Så er der ny statistik om klager over A-kasser. Se hvem der klarer sig godt og dårligt..
læs mere