Få mest værdi

Sammenlign
A-kasser

< Forrige | Indhold

Om 15. marts-ansøgningstallene (kvote 2, 2017)

Søgningen inkluderer kvote 2-ansøgere, ansøgere med udenlandsk adgangsgivende eksamin og ansøgere til uddannelser, hvor der som led i adgangskravene indgår en optagelsesprøve, en optagelsessamtale eller lignende.

Ved optagelsen 2013 blev det obligatorisk for ansøgere at søge optagelse til de videregående uddannelser i Den Koordinerede Tilmelding via ansøgningsportalen www.optagelse.dk. Den obligatoriske digitale løsning sikrer i langt højere grad end tidligere, at en ansøger kun bliver registreret med én 1. prioritetsansøgning, hvor mange ansøgere tidligere indsendte flere prioriteringsskemaer på papir med forskellige 1. prioriteter. Det gav anledning til en efterfølgende afklaringsproces om hvilket prioriteringsskema, der reelt var det gældende.

Få gratis A-kasse!

..som studerende kan du få 5 års gratis A-kasse. Læs mere

Tallene fra 2013 og frem viser derfor hurtigere et mere korrekt billede af, hvordan ansøgerne fordeler sig på 1. prioriteter. Derudover har institutionerne tidligere i et vist omfang indsendt prioriteringsskemaer til Den Koordinerede Tilmelding efter opgørelsen af årets ansøgningstal.

I forbindelse med at ansøgning via www.optagelse.dk blev gjort obligatorisk, har uddannelsesinstitutionerne fået en mulighed for at give ansøgere en særlig tilladelse til at søge optagelse på papir, hvis det vurderes, at ansøgeren ikke er i stand til at benytte den digitale ansøgning. Disse ansøgninger er ikke talt med i denne opgørelse, men udgjorde ved optagelsen i 2016 færre end 10 personer.

Forskellen mellem ansøgningstallet på 54.375, som Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggjorde 15. marts 2017, og ansøgningstallet i indeværende notat (56.042) skyldes, at flere ansøgere er medtaget i dette notat. Det drejer sig dels om ansøgere, der har annulleret alle de ansøgninger, som de har signeret i Optagelse.dk, og dels ansøgere uden NemID. Data er opgjort efter uddannelsesinstitutionernes frist for indmelding af ansøgere uden NemID til Den Koordinerede Tilmelding (i år 17. marts).

Medlem af A-kasse?

Se vores guide

< Forrige | Indhold

Hovedemner om A-kasse

Nemt at skifte til en anden A-kasse Skulle du som studerende ønske at skifte A-kasse, kan det nemt lade sig gøre. Læs mere..
Hvad kan du få i dagpenge efter uddannelsen? Som ikke-forsørger kan du få kr. 14.557 pr. måned i de første 3 måneder. Derefter får du kr. 10.011 kr. pr. måned som ikke-forsørger under 30 år. Som forsørger kan du få kr. 16.694 i hele dagpengeperioden. Se dagpengesatser..
Gratis A-kasse under studiet Du kan som studerende få gratis A-kasse i langt de fleste A-kasser. Det er en økonomisk fordel at melde sig ind i A-kasse senst 1 år før du dimitterer.
Særlige regler for nyuddannede Med gennemførelse af en erhvervsrettet uddannelse af mindst 18 måneders varighed, kan du få dagpenge efter dimittendreglen. HUSK 14-dages fristen. Læs mere...
Opfylder du ikke betingelserne for gratis medlemskab? Er du f.eks. over 30 år, eller tjener du for meget ved siden af studiet? I så fald kan et betalt deltids-medlemsskab af A-kassen være en fordel. Læs mere..
Gratis fagforening for studerende Af flere grunde kan det være en fordel - udover dit A-kasse medlemskab - også at melde dig ind i fagforening. Du kan som studerende få gratis fagforening i Det Faglige Hus og 3F, hvis du har studiejob inden for 3F-området.

Artikler

Find information om A-kasse

➞ Alle artikler
➞ Blog
Klager over A-kasse afgørelse om dagpenge, medlemskab m.m.

Så er der ny statistik om klager over A-kasser. Se hvem der klarer sig godt og dårligt..
læs mere

Nedsat A-kasse kontingent for dimittender

Billigere kontingent for nyuddannede i bl.a. Min A-kasse..
læs mere

Mulighed for mere i dagpenge for nyuddannede forringes

Regelændring: Dimittender skal nu vælge dagpengegrundlag inden 2 uger..
læs mere