Du er her: A-kasser (.dk) Support Spm. & svar
Kategori: dimittend

 3
 0

Dagpenge som dimittend under orlov?

dimittend orlov

Spørgsmål fra en af vores brugere om A-kasse

Hejsa Jeg er jordemoder og har været medlem af en A-kasse siden 1999. Afslutter den sundhedsfaglige kandidatuddannelse nu og har været på SU de sidste 2 år. Kan jeg modtage dagpenge fra d 1/7-17-1/10-17? (altså fra jeg er færdiguddannet og indtil min orlov fra sygehuset er slut).

Svar fra A-kasser.dk:

Hej Ida,

en kandidatuddannelse betragtes som en selvstændig uddannelse, og opfylder kravet om at uddannelsen skal have en varighed af mindst 18 måneder/3 semestre.

Du kan kun få dimittendsatsen i dagpenge. Hvor meget afhænger af om du er forsørger eller ej.

Se evt. på vores hjemmeside: https://a-kasser.dk/dimittendreglen/

Da du har været medlem af A-kassen under dit studie undgår du 3 ugers karens, så du kan få dagpenge fra dagen efter du har færdiggjort din kandidatuddannelse og indtil din orlov udløber (01.10.2017). Du vil dog formentlig blive pålagt en karantæne på tre uger (111 timer), da du kan siges at være selvforskyldt ledig (orlov).

Det forudsætter naturligvis at du ikke modtager løn, orlovsydelser eller andet. Ligseom det forudsætter at du står fuldt til rådighed for arbejdsmarkedet, det vil sige søger job, kommer til møder i A-kasse og Jobcenter m.m.

HUSK at du skal anmode din A-kasse om dimittend-dagpenge senest 14 dage efter du afslutter din uddannelse.

Du kan dog gøre det allerede inden du afslutter din uddannelse. Afhængig af A-kasse kan du blive optaget med dimittend status helt op til 6 måneder før du afslutter din uddannelse.

Med venlig hilsen

Anders, www.a-kasser.dk