Du er her: A-kasser (.dk) Support Spm. & svar
Kategori: dagpenge

 0
 0

skat af dagpenge og karantæne

karantæne selvforskyldt

Spørgsmål fra en af vores brugere om A-kasse

Jeg har et par spørgsmål i forhold til opsigelse af job: Dagpenge - skal man betale skat af dem - og hvor meget? Hvem beslutter, om der er en god grund til at sige sit job op? Altså, hvis man kan undgå karantæne

Svar fra A-kasser.dk: Hej,

  1. Ja, dagpenge er skattepligtige, dog skal du ikke betale arbejdsmarkedsbidrag (8 %), som du jo betaler af lønindkomst.

Har du kun dagpenge, kan du regne med at skulle betale ca. 38% i skat. Men du har jo et personfradrag, som betyder at du ikke skal betale skat af de første 46.000 kr. i 2018.

Du kan se alle satser her: http://www.skm.dk/skattetal/beregning/skatteberegning/skatteberegning-hovedtraekkene-i-personbeskatningen-2018

  1. For at undgå karantæne skal din opsigelse skyldes en af de gyldige grunde der er omtalt i "bekendtgørelse om selvforskyldt ledighed", kapitel 3.

Du kan se grundene her: https://a-kasser.dk/love-om-akasse-og-dagpenge/bekendtgørelse-om-selvforskyldt-ledighed/kapitel3.html.

Som du kan se kan det f.eks. være hvis jobbet giver helbredsmæssige problemer, hvis der er for lang transportid (her siger man normalt over 3 timer om dagen), hvis ægtefællen/samleveren får andet arbejde, eller hvis man skal passe familiemedlemmer.

Det er svært at undgå karantæne, og du må forvente at kun de grunde der er nævnt i bekendtgørelsen vil være gyldige grunde.

Med venlig hilsen

Anders, www.a-kasser.dk