Du er her: A-kasser (.dk) Support Spm. & svar
Kategori: A-kasse medlemskab

 0
 0

Overvejer udmeldelse af A-kassen, da jeg snart skal gå på pension

a-kasse pension udmeldelse

Spørgsmål fra en af vores brugere om A-kasse

Hej, Jeg har mulighed for at gå på pension senere på året. Jeg fortsætter dog nogle år endnu med at arbejde, men jeg ser ikke nogen fordel ved stadig at betale til A-kassen. Eller er der noget jeg overser?

Svar fra A-kasser.dk: Hej,

fra udgangen af den måned du når din pensionsalder, har du ikke længere ret til dagpenge. Så fra du når din pensionsalder, er der ingen økonomiske fordele ved at forblive medlem af din A-kasse.

Som noget nyt er dog i 2017 indført mulighed for et særligt seniormedlemskab i de fleste A-kasser. Det er væsentligt billigere, fordi det ikke giver ret til dagpenge, men nogle kan måske få glæde af et seniormedlemskab, idet man har ret til at bruge alle andre services/ydelser som A-kassen tilbyder sine medlemmer.

Så sent som i 2015 var der iøvrigt en sag ved højesteret om et tilfælde der ligner dit, hvor en person der har nået pensionsalderen

fortsat ønsker at arbejde. Her fastslog Højestret at et er OK at A-kassen smider et medlem ud når vedkommende har nået pensionsalderen.

Siden den dom har regeringen så indført det nævnte seniormedlemskab, men det giver altså ikke ret til dagpenge.

Med venlig hilsen Anders, www.a-kasser.dk

Kommentar fra Kjeld Hej Anders Betyder det at man automatisk bliver udmeldt når man når pensionsalderen? mvh Kjeld

Kommentar fra Anders, www.a-kasser.dk: Hej Kjeld,

nu er vi jo ikke selv en A-kasse, men en hjemmeside om A-kasser, dagpenge m.m.

Men jeg vil tro at du når du er tæt på at nå din pensionsalder vil få en henvendelse fra din A-kasse om du ønsker at overgå til seniormedlemskab.

Men før der blev indført dette seniormedlemskab blev medlemmer automatisk smidt ud i den måned man nåede pensionsalderen.

Det var nemlig det der skete i højesteretssagen, og som Højesteret altså sagde var OK at gøre.

Med venlig hilsen

Anders