Du er her: A-kasser (.dk) Support Spm. & svar
Kategori: A-kasse medlemskab

 0
 0

Rigtig fagforening og A-kasse

fagforening a-kasse medlemskab

Spørgsmål fra en af vores brugere om A-kasse

Hej med jer. Jeg har været medlem af Det Faglige Hus igennem de sidste 5 år, men her i den mulige konflikt er det blevet vigtigt for mig at blive medlem af en rigtig fagforening og ikke en af de gule. Jeg er ansat som ufaglært sælger på et pladeselskab og har forsøgt at søge mig frem til hvilke fagforeninger jeg hører under, men er ikke rigtigt kommet frem til noget konkret. Kan I hjælpe mig med hvilke jeg kan kontakte inden for mit fag? Jeg søger både Fagforening og A-kasse til en fornuftig pris, uden at jeg havner i en gul fagforening. Mvh, Christian

Svar fra A-kasser.dk: Hej Christian, synes det lyder fornuftigt at du vil ind i en rigtig fagforening.

Når du har besluttet at du vil være medlem af både fagforening og A-kasse, så må det vigtigste være at blive medlem af en fagforening er kender dit fag og som kan rådgive dig professionelt.

Når du samtidig har besluttet ikke længere at være medlem af en af "de gule" fagforeninger, så kan det godt være svært at finde fagforening til en "fornuftig pris", som du ønsker. Skal det ikke være en billig gul, må du efter vores opfattelse gå efter den fagforening der dækker dit arbejdsområde, og ikke tænke på prisen.

Du behøver jo ikke at være medlem af både fagforening og A-kasse. For at sikre dig ret til dagpenge ved evt. arbejdsløshed, er det kun nødvendigt med A-kasse medlemskab. Hvis du beslutter dig for kun at være medlem af en A-kasse, så er det nemmere at finde en A-kasse til en "fornuftig pris". Du kan se vores pris sammenligning af alle 24 A-kasser her.

Holder du fast i at du vil være medlem af både fagforening og A-kasse, så må HK være et oplagt valg for dig. HK har en speciel sektor "HK Handel", netop for folk som dig, der arbejder i butik, på kontor eller lager i handelsbranchen.

Se mere her: https://www.hk.dk/omhk/sektorer/handel.

HK har både A-kasse og fagforening. Ja det er dyrere end du er vant til, men du får også mange fordele som medlem af HK.

Vi samarbejder ikke med HK. Så dette råd er udelukkende baseret på, hvad vi mener der er bedst for dig.

NB! Hvis du søger mod en rigtig fagforening her hvor der er en mulig konflikt undervejs, og vil være sikker på konfliktunderstøttelse ved en evt. konflikt, skal du lige sikre dig hvor mange måneders medlemskab HK kræver for at man kan få konfliktunderstøttelse.

Ellers kan det evt. være en fordel at vente med at skifte til efter en konflikt, eller efter at forlig er indgået. Det Faglige Hus udbetaler nemlig en form for strejkegodtgørelse til deres medlemmer under en konflikt.

Med venlig hilsen Anders, www.a-kasser.dk