Skip to content

Mistede dagpenge for at leje sin bil ud via GoMore

Af Anders Weber

Nøgleord Selvstændig

Er du en af dem, som spekulerer i deleøkonomi og gerne udlejer din bil eller lejlighed, så er der nogle ting, som du skal være opmærksom på. Modtager du samtidig dagpenge, så kan du nemlig risikere at miste dem.

3F's A-kasse har frataget en 27-årig mand fra Aarhus dagpengeretten, fordi han over en periode på 4 mdr. hvor han var arbejdsløs, udlejede sin bil via GoMore. Manden's biludlejning af egen bil via GoMore opfattes nemlig som en selvstændig virksomhed.

Læs hele artiklen på DR.dk.

Ekstra info: Der har været fremført kritik af denne afgørelse fra en jurist (se artikel) og også A-kasserne selv (Danske A-kasser) mener at de nuværende regler om selvstændig virksomhed og dagpenge er uhensigtsmæssige i dagens samfund hvor der arbejdes og tjenes penge på mange forskellige måder. Se udtalelse fra AK-samvirke på DR.dk.

I den dagpengereform som træder i kraft fra 2017 er der IKKE taget hensyn til selvstændiges problem med dagpenge.

Politikerne skal finde en løsning på problemerne i dagpengesystemet for selvstændige og freelancere.

Det mener akademikernes hovedorganisation og A-kassen ASE.

"Nu skal vi have regeringen til at tage et initiativ for at lave nogle løsninger. Ellers er kommissionens arbejde spildt. Hvis der ikke sker noget nu, så er der en masse selvstændige og iværksættere, som står med skuffede forventninger", siger direktør i ASE, Karsten Mølgaard.

Det ærgrer også formanden for akademikerne.

"Hvis man ikke får freelancere og selvstændige med i dagpengesystemet i løbet af relativt kort tid, så vil jeg påstå, at man kun har fået et halvt moderne dagpengesystem", siger Finn Larsen.

Opdatering 20.11.2017

Nye regler er nu på vej for selvstændige, freelancere og honorarlønnede. Se vores artikel om de nye regler.

Relateret indhold om A-kasse: A-kasser for selvstændige