Skip to content

Corona-epidemien har medført forringede vilkår på lønsikring

Af Anders Weber

Nøgleord Lønsikring

A-kasser.dk har lavet en gennemgang af 19 forskellige A-kasser's supplerende lønsikring, altså den ekstra forsikring du kan købe når du er medlem af en A-kasse, og som dækker udover dagpengene afhængig af hvor stor dækning du har købt.

Højere pris og dårligere vilkår hos nogle A-kasser

Prisen for at tegne lønsikring er blevet forhøjet her i 2020 i følgende A-kasser: FTFa, Krifa, Det Faglige Hus, MA A-kasse, CA A-kasse, Frie og Lederne.

Kvalificeringsperioden, altså den periode du skal have betalt til forsikringen inden du kan gøre brug af den er blevet hævet i nogle A-kasser. Det gælder i FTFa, Det Faglige Hus, Ma A-kasse (fra 6 til 9 mdr), og i FRIE fra 6 til 12 mdr.

Endvidere kan der være andre ændringer. De fleste A-kasser har opdateret deres vilkår for lønsikring. Du anbefales nøje at læse vilkårene igennem hvis du ovevejer at tegne en lønsikring som supplement til dit normale A-kasse medlemskab.

De traditionelle FH (tidligere LO-) forbund har ikke ændret deres lønsikring
For dem gælder det at de fleste tilbyder lønsikring gennem ALKA. I vores undersøgelse indgår Dansk Elforbund, 3F, NNF, Dansk Metal og Teknisk Landsforbund.
Disse A-kasser har alle samme vilkår og priser på deres lønsikring som inden corona-krisen.

Dækker lønsikring i tilfælde af at du bliver uarbejdsdygtig p.g.a. corona?

I vores sammenligning af supplerende lønsikring kan du finde links til forsikringsvilkår for alle A-kasser's lønsikring. Selvom de fleste dækker ved midlertidig uarbejdsdygtighed, f.eks. p.g.a. sygdom, så er der dog i vilkårene ofte nævnt undtagelser til dækning ved sygdom, og f.eks. dækker FTFa's lønsikring ikke "Epidemier, der er taget under offentlig behandling" og ASE's lønsikring dækker ikke for sygdom, som skyldes "smitte".