Information om Ase A-kasse

Vi kan ikke anbefale indmeldelse i ASE

Af flere grunde kan vi ikke anbefale at man melder sig ind i ASE. Men det er især fordi ASE's A-kasse er en af de A-kasser der får flest klager og er blandt de dyreste i kontingent.
Overvejer du indmeldelse i ASE's fagforening, skal du være opmærksom på at ASE har den længste karensperiode (6 måneder) af de "gule fagforeninger" der tilbyder billig fagforening.
Følgende offentligt tilgængelige oplysninger ligger til grund for vores manglende anbefaling:

  • ASE's fagforening har en karensperiode på 6 måneder, det vil sige du skal have været medlem i 6 måneder før du kan gøre brug af faglig og juridisk hjælp. Du kan på dette punkt opnå betydeligt bedre betingelser andre steder, f.eks. er der kun 2 måneder karensperiode i "Det Faglige Hus", mens der ingen karensperiode er overhovedet i KRIFA. I KRIFA kan du således få hjælp fra første dag efter indmeldelse. Læs mere om karensperiode under vores omtale af "de gule fagforeninger".
  • ASE er blandt de dyreste A-kasser, jfr. vores prissammenligning.
  • ASE er den A-kasse der har hævet kontingentet mest over perioden 2016-2020. Se prisudvikling for alle A-kasser.
  • har i 2018 haft 2. flest klager fra medlemmer af alle 24 A-kasser, indgivet til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.
  • ASE har den dårligste "Trustscore" (senest chekket 19.12.2019) af de Gule fagforeninger, i følge Trustpilot.
  • ASE klarer sig dårligst af alle i vores egen undersøgelse af klager fra ledige medlemmer af ASE A-kasse.
  • i den seneste store landsdækkende undersøgelse fik ASE den dårligste bedømmelse af sine medlemmer af alle A-kasser.
  • Kun 2 ud af 24 A-kasser har i perioden januar 2018 - januar 2019 haft større medlemstilbagegang end ASE. Se oversigt over popularitet.
  • ASE A-kasse har (i følge deres hjemmeside) kun kontor med åbningstid i København SV. ASE har dog mulighed for at holde møder andre steder i landet, efter nærmere aftale.

  

ASE er en såkaldt "Gul fagforening"

ASE har tidligere været kendt som en A-kasse for selvstændige, men idag optager ASE såvel lønmodtagere som selvstændige, ligesom de øvrige A-kasser.

ASE er en uafhængig arbejdsløshedskasse. ASE samarbejder ikke med faglige organisationer som de fleste A-kasser ellers gør. Der er derfor heller ikke faglige organisationer der anbefaler ASE A-kasse.

Alternativer til ASE

Ønsker du en A-kasse der optager alle selvstændige, og som har få klager og billigt kontingent?

Da et A-kasse medlemskab giver dig de samme rettigheder til dagpenge, uanset hvilken A-kasse du vælger, så kan du roligt vælge den billigste A-kasse du kan blive medlem af, det kunne f.eks. være FTF-A. FTF-A er tværfaglig og optager alle uanset baggrund. FTF-A er hovedorganisation for ca. 80 forskellige organisationer, og har derfor kendskab til mange brancher.

I følge den seneste klage-statistik fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, havde FTF-A i 2018 kun lidt over 0,5 klager pr. 1000 medlemmer, hvilket er noget af det laveste antal klager af alle A-kasser.

Ønsker du i forbindelse med dit A-kasse medlemskab at supplere med lønsikring vil FTF-A også være et godt valg. De har det bedste tilbud på lønsikring ifølge vores undersøgelse.

Ønsker du en A-kasse for højtuddannede selvstændige?

Er det tilfældet vil vi anbefale at du vælger en A-kasse som har et godt kendskab til selvstændige, og som har mange højtuddannede selvstændige blandt deres medlemmer.
Her tænker vi på MA A-kasse, som repræsenterer et bredt udsnit af selvstændige.
MA A-kasse har mange medlemmer blandt vidensiværksættere, freelancere samt konsulenter inden for stort set alle brancher lige fra kommunikation, it, film, oplevelsesøkonomi og sundhed til biotek.
De har også selvstændige, der har startet butikker både fysiske og webshops.

A-kasser for selvstændige

se vores guide

  

Sammenlign kontingent i ASE A-kasse (2020-priser)

Klik på en tabelrække for at se alle oplysninger.

ID A-kasse A-kasse pr. md. fagforening pr. md. Antal medlemmer Online indmeldelse
1 ASE 503 69 (ASE Lønmodtager)
77 (ASE Selvstændig)
145.007 Ring
2 KRIFAKRIFA tilbyder billig A-kasse med fagforening 492 69 167.499
Bliv medlem
3 FTF A-kasseFTF-A er den billigste tværfaglige A-kasse i 2018 457 tilbyder ikke fagforening 138.220
Bliv medlem
4 FRIEFRIE er for alle og har danmarks billigste pris på fagforening 486 69 23.006
Bliv medlem
5 MA A-kasseMA A-kasse er især målrettet personer med en uddannelse på universitetsniveau, men optager i øvrigt alle som medlemmer 493 tilbyder ikke fagforening 69.387
Bliv medlem

Alternativer til ASE A-kasse for studerende

ASE tilbyder kun gratis A-kasse til studerende. Du kan få gratis A-kasse som studerende i mange A-kasser, men vil du også have gratis fagforening under din uddannelse, er der kun få muligheder. Men hos KRIFA og "Frie" kan alle studerende få både gratis A-kasse og fagforening.

Andre der tilbyder A-kasse med billig fagforening

Ønsker du fagforening sammen med dit A-kasse medlemskab, er der andre "gule fagforeninger", der ikke har så mange klager som ASE.
KRIFA er den største gule A-kasse. Krifa har en stor juridisk afdeling, og med 167.499 medlemmer er de vant til at rådgive inden for forskellige jobområder.
Du kan i KRIFA få A-kasse + fuld juridisk hjælp for 561 kr. pr. måned.

KRIFA A-kasse:

KRIFA A-kasse med fagforening

Mere om A-kasse medlemskab

Mulige ændringer af dagpengeregler i fremtiden

Der pågår løbende overvejelser om at ændre dagpengelovgivningen. Det kan være for at forenkle administrationen for A-kasser, gøre systemet enklere at bruge for virksomheder og borgere. Der kan også være ændringer på vej, som følge af ny EU-lovgivning.
I artiklerne neden for kan du se hvilke dagpenge-områder, der må forventes at ske ændringer på.

Forenkling af administrationen af G-dage

Forenkling af dagpengeregler for unge under 25 år

Forenkling af reglerne om A-kassen's fradrag i dine dagpenge

Blog om job, arbejdsmarked og A-kasser

Udvalgte blog indlæg

OK20 - industriens parter indgår overenskomst

Udgivet den 10.02.2020 af A-kasser.dk

Arbejdsgiversiden repræsenteret ved Dansk Industri og lønmodtagernes forhandlere repræsenteret ved CO-industri indgik den 9. februar 2020 en 3-årig overenskomstaftale, som omfatter 230.000 Læs mere...

Færre opbruger dagpengeretten end tidligere

Udgivet den 07.09.2017 af A-kasser.dk

Antallet af personer, der opbruger dagpengeretten, ligger fortsat på et lavt niveau i forhold til sidste år. I gennemsnit opbrugte 114 personer pr. uge i årets første fire måneder Læs mere...

Unge søger mod uddannelser med gode jobudsigter

Udgivet den 11.07.2017 af A-kasser.dk

1. prioritetsansøgninger til de videregående uddannelser 2017 Søgningen fordelt på uddannelsesniveauer og udvalgte uddannelser I år har 91.539 personer søgt ind på en videregående uddannelse. Læs mere...

Kontingentpriserne for 2017 viser god tendens

Udgivet den 27.12.2016 af A-kasser.dk

Kontingentpriserne for 2017 viser en god udvikling for danskerne. Det er således at den del af kontingentet som A-kasserne skal give videre til Staten (forsikringsbidrag+ATP) blev sat op for alle Læs mere...

Se seneste blog indlæg